Akademik Kadro
- Zeynep ÖZERSON KOÇ , Dr.Öğretim Üyesi , Bölüm Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiZeynep ÖZERSON KOÇBölüm Başkanızeynepkoc@halic.edu.trİlk,orta , lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamladı,1977’de Hacettepe Üniversitesinden yüksek lisans derecesiyle mezun olduktan sonra bir yıl Ankara Onkoloji Hastanesinde yönetici diyetisyen olarak çalıştı,1978 yılında Florance Nightingale Hemşirelik Yüksek Okuluna akademik kadroya atandı aynı zamanda Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında diyetisyen olarak görev aldı,1983 yılında Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Anabilim Dalında doktorasını tamamladı ,tıp fakültesinde ve birçok hemşirelik okullarında beslenme ve diyet derslerini yürüttü. 2007 yılında Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından emekli olup Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün kurucusu olarak görev aldı, halen bu görevde devam etmektedir. Ulusal ve Uluslar arası birçok kongre ve bilimsel toplantılarda poster ve sözlü sunumlar yapmış olup,özellikle ’’ böbrek hastalıklarında beslenme ‘’ üzerine yoğunlaşmış bir çok çalışmaları ,kitapları bulunmaktadır. Kendisi ‘’ilk renal diyetisyen’’ ünvanını almıştır . Diyabet Diyetisyenliği Derneği kurucu üyelerindendir, ayrıca Türkiye Diyetisyenler Derneğinin üyesi olup iki evlat annesidir.
-
-
- Mehmet PALA , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Mehmet PALA1968 yılında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu, Yüksek Mühendis ünvanını aldı ve Bolu Teknik Ziraat Müdürlüğü’nde Teknik Eleman olarak çalıştı. 1969 yılında Tarım Bakanlığı Doktora Bursunu kazanarak Almanya’ya gitti.1970 - 1976 yıllarında Berlin Teknik Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 1977 – 1984 yılları arasında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1980-1981 Hollanda Hükümeti ve TÜBİTAK Bursu ile Hollanda’nın Wageningen kentinde Sprenger Enstitüsünde Bilimsel Araştırmalar yaptı. 1981 Ege Üniversitesinde Doçent ünvanını aldı. 1985 – 1995 TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Beslenme ve Gıda Teknolojisi ile Soğuk Tekniği Bölümlerinin Başkanlığını yaptı. 1989 Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne “ Gıda Teknolojisi Profesörü” olarak atandı. 1989 – 2012 Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1998 – 2015 Döhler Türkiye Gıda Sanayi’nin Genel Müdürlüğünü yaptı. 2005 – 2015 Döhler Konfrut Gıda Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. 2004 - 2005 Tarım Bakanı Özel Danışmanı olarak çalıştı. 2002 – 2017 Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2018 – 2019 TÜBİTAK Teydep Grup Üyesi olarak görev yaptı. 2017 – 2020 Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Ayrıca Uluslararası Soğutma Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Yönetim Kurulu ve Gıda Teknolojisi Komisyonu Üyesi(Paris), Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Bilimsel ve Teknik Komite Üyesi(Paris), Uluslararası Kuru Meyveler Teşkilatı Bilimsel Komite Üyesi., EURO – AGRİ Gıda Projeleri Yürütme Kurulu Üyesi, Brüksel., Türk Gıda Teknolojisi Derneği Üyesi(Ankara)., Türkiye Ziraat Muhendisleri Odası Üyesi(Ankara), "Gıda Teknolojisi" Aylık Derginin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı., MEYED, Meyve Suyu Derneği, Akademik Üyesi., Ulusal Beslenme Platformu İkinci Başkanı, Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği Başkan Yardımcısı, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi.,Türkiye Diyabet Vakfı Mütevelli Üyesi, Tübitak Biyoteknoloji, Çevre, Tarım ve Gıda Yürütme Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Türkçe ve yabancı dilde 100’den fazla yayını, kitap bölümleri, uluslararası projeleri ve "Kendi Kendine Isınan Konserve" patenti bulunmaktadır. Yürüttüğü yüksek lisans ve doktora tezleri de bulunmaktadır.
-
-
- Ayşe Aslı BARLA DEMİRKOZ , Prof.Dr.
-
-
-
1996 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nde lisans eğitimini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Genel Kimya Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı. 2011 yılında ‘Doçent’ ve ‘Profösör’ ünvanlarını aldı. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan çokça atıf almış 20’yi aşkın makalesi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında özeti basılan bildirileri, ulusal ve uluslararası kitaplarda yazdığı bölümleri, Tübitak ve Uluslararası dergilerde hakemlikleri bulunmaktadır. Ayrıca proje yöneticisi ve görevli olarak birçok projede yer almıştır. Yüksek lisans/doktora dersleri, tezleri yürütmüş ve yüksek lisans/doktora tez savunma jüri üyeliklerinde bulunmuştur. Çeşitli bilimsel kuruluşlarda üyelikleri ve birçok sertifikası bulunmaktadır. ‘Antioksidan Özelliğe Sahip Karışım’ ve ‘Etil Alkol İçermeyen Vanilya Ekstratı ve Bahsedilen Ekstratın Üretim Yöntemi’ patentleri bulunmaktadır.
-
-
- Çiğdem YILDIRIM MAVİŞ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÇiğdem YILDIRIM MAVİŞ1985 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Şehremini Süper Lisesi ’nde tamamladıktan sonra 2008 yılında Marmara Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Organik Kimya Anabilim Dalında 2011 yılında yüksek lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 2019 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde akademik olarak görev yapmaya başladı. 2020 yılı Şubat ayı itibariyle Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmış olup; Besin Kimyası I, Besin Kimyası II, Besin KimyasıLaboratuvarı I-II, Kimya, Temel Kimya Laboratuvarı , Organik Kimya, Organik Kimya Laboratuvarı, Besin İlaç Etkileşimi, Besin-Besin Öğesi İlaç etkileşimi, Bitirme Projesi, Beslenme Semineri derslerini yürütmekte ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Ulusal ve uluslar arası dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Nobel yayınevi tarafından 2019 yılında yayınlanmış olan ‘Gıda Mühendisliğine Giriş’ kitabında “Gıda Kimyasına Giriş” başlığında bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Evlidir.
-
-
- İrem ÖZAY ARANCIOĞLU , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. Üyesiİrem ÖZAY ARANCIOĞLU1986 yılında İstanbul’da doğdu. Yeşilköy Anadolu Lisesi’nde orta öğrenimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü derece ile bitirdi. Çikolata ve pasta sektöründe lider bir firmada Ar&Ge sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli gıda firmalarında kontrolör olarak çalışırken 2010 yılında tekrar akademik öğrenimine başladı. Marmara Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dallarında iki yüksek lisans tamamladı. 2011 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde göreve başladı. Besin Mikrobiyolojisi, Katkı Maddeleri ve Besin Destekleri, Mesleki İngilizce I, II, III, IV, Gıda ve Personel Hijyeni, Gıdalarda Temel İşlemler I ve II derslerini yürütmekte, bölüm Erasmus koordinatörlüğü ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı bünyesinde tez aşamasında sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirileri bulunmakta olup çeşitli dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. Nobel Kitabevi tarafından 2019 yılında yayımlanmış olan ‘Gıda Mühendisliğine Giriş’ kitabında bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
-
-
- Berrak BAŞTÜRK , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Berrak BAŞTÜRK1992 yılında Tokat’ta doğmuştur. Lise öğrenimini Niksar Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2011 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2015 yılında derece ile mezun olmuştur. Özel bir hastanede 1 yıl çalıştıktan sonra 2016 yılından beri Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde akademik personel olarak görev almaktadır. 2018 yılında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde 'glisemik indeks' konusunda çalışmıştır. Ulusal ve kongrelere sözlü ve poster sunumlar ile katılmış olup ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır.
-
-
- İbrahim Halil BAĞIŞ , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.İbrahim Halil BAĞIŞ2019 yılında Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Lisans programı bitirme tezini “Ampute Sporcularda Vücut Kompartmanları ve Beslenme İlişkisi” isimli konu ile tamamladı. 2019 yılında Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans programına başladı. Yüksek lisans tezini COVID-19 pandemisinde gerçekleştiren araştırmacı, 2021 yılında “Yoğun bakım ünitesinde yatan COVID-19 hastalarında nutrisyonel desteğin yaşam süreçlerine etkisi” isimli çalışmasını tamamlayarak mezun olmuştur. Ulusal ve uluslararası kongrelere sözlü ve poster bildirilerle katılan araştırmacı, Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. Şu an Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Sümeyye BORA , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.Sümeyye BORAArş. Gör. Sümeyye Bora 2018 yılında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Lisans tezini ‘Kayseri İlinde Yaşayan Çölyaklı Erişkin Hastaların Çölyakta Beslenme Konusunda Bilgi Ve Davranışları İle Glutensiz Besinlere Ulaşma Durumları’ başlıklı konu üzerinde tamamladı. 2017-2018 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yemekhanesi, Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nde zorunlu staj uygulamalarını tamamladı. Ayrıca kurucusu Uzm. Dyt. Merve Çapaş olan Fitleziz’de bir süre gönüllü olarak bulundu. 2018 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Yüksek lisans eğitimine başladı. Halen yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup, Ekim 2019 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır.
-
-
- Hatice Kübra ARAS , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Hatice Kübra ARAS1990 yılında Isparta’da doğdu. Lise öğrenimini Isparta Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2013 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü bitirdi. Mezuniyet sonrası özel sektörde klinik diyetisyeni olarak görev aldı. 2014 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde asistan olarak görev yapmaya başladı. 2015 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 2016 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne öğretim görevlisi olarak atanmış olup; Beslenme İlkeleri Uygulamaları, Yiyecek Sistemleri Yönetimi, Kanser ve Beslenme, Alternatif Diyetler, Seminer ve Bitirme Projesi derslerini yürütmekte ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Doktora Programında tez dönemindedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster sunumlar yapmış olup, ulusal ve uluslararası dergilerde makalesi yayınlanmıştır.
-
-
- Eda ÇERGEL , Arş.Gör.
-
-
-
2018 yılında Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı hastanelerde, A Plus Otelcilik Hizmetleri A.Ş ‘ye bağlı mutfaklarda ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde zorunlu stajlarını tamamlamıştır. Lisans tezini “Onkoloji hastalarında malnütrisyonu değerlendirmede kullanılan NRS-2002 sonuçlarının biyokimyasal sonuçlarla karşılaştırılması” başlıklı konu üzerinde hazırladı.2020 yılında Marmara Üniversitesi’nde Beslenme ve Biyokimyası yüksek lisansına başlamıştır ve halen devam etmektedir. Mayıs 2020 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Zekiye Zeynep BATCIK , Arş.Gör.
-
-
-
2019 yılında Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu.Lisans tezini TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı desteğiyle ‘Ganoderma Resinaceum Mantarının Biyolojik Aktivitelerinin ve Genotoksisitesinin Değerlendirilmesi’ isimli konu üzerinde tamamladı. 2018-2019 yılları arasında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite ve Diyabet Tedavi Merkezi, Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İETT Genel Müdürlüğü ve Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamladı. 2020 yılında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme (İç Hastalıkları) Yüksek Lisans Programı’nda başladığı eğitimine devam etmekte ve Mayıs 2020 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır.
-
-
- Fatıma Hayat ERDİL , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiFatıma Hayat ERDİL1980 Anakara Bahçeli Evler Deneme Lisesi ardından, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi çocuk Ruh Sağlığı ve Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur. 1987-1988 de Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde Ortaöğretim Öğretmenlik Sertifikası almıştır. 1990-93 te Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Morfoloji (Anatomi) ABD da yüksek lisansını, 1993-1996 yılları arasında doktorasını tamamlamıştır. 1990-1996 da aynı üniversitede Tıp Fakültesi Anatomi ABD da araştırma görevlisi, 1996-1998 de öğretim görevlisi, 1998-2010 da Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 1990 yılı itibarı ile Tıp Fakültesi Anatomi laboratuvarları kadavra diseksiyonları ve anlatımları öğretim üyeleri ile tarafından yürütülmüş, 1996 yılı itibarı ile Tıp Fakültesi, (2009) Sağlık Bilimleri YO, Sağlık hizmetleri YO, Güzel Sanatlar Fakültesi (Resim, Heykel), Spor Akademisi; Antrenörlük ve Beden Eğitimi bölümlerinin Anatomi, Fonksiyonel Anatomi, Artistik Anatomi dersleri ve laboratuvarları dönüşümlü olarak tarafından anlatılmıştır. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi ABD dan 2010 yılın da emekli olmuş aynı yıl da Haliç Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümün de de göreve başlamıştır. 2010-2017 T.C.Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri YO, MYO kapsamındaki bölümlerin bölümlerin, Anatomi I, Anatomi II, Artistik anatomi (2014-2020) dersleri ve laboratuvarlarını yürütmüştür. 2017-2020 Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Anatomi seçmeli ders olan Artistik anatomi, Anatomi dersleri ve laboratuvarları bölüm öğretim üyeleri ile dönüşümlü olarak yürütülmüş ve halen devam etmektedir.
-
-
- Ali Mertcan KÖSE , Öğr.Gör , (Part Time)
-
-
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiKadriye TÜRKEŞSİZDr. Öğretim Üyesi Kadriye TÜRKEŞSİZ, 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği dalından mezun olmuştur. İstanbul Aydın Üniversitesi 2020 yılında Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalından Doktora mezunu olmuştur. Gıda sektöründe 2010-2015 yıllarını kapsayan dönemde Üretim ve Kalite Mühendisi, Sorumlu Yönetici ve İş Güvenliği Uzmanlığı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Haliç Üniversitesi 2015-2019 yılları arasında Gıda Teknolojisi Programında Öğretim Görevlisi ve Program Başkanlığı görevini yürütmüştür. Başlıca uzmanlık alanı gıda bilimi, gıda teknolojisi ve gıda güvenliğidir. Gıda güvenliği konularında ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunmaktadır.
-
-
- Erdem AKGÜN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Erdem AKGÜNBoğaziçi Üniversitesi - Çeviribilim bölümünde aldığı lisans eğitimini Türkiye’de Tıp Çevirisi Eğitimi üzerine yazdığı lisans bitirme projesi ile tamamlayıp Yüksek Onur derecesi ile 2015 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı Boğaziçi Üniversitesi – Eleştiri ve Kültür Araştırmaları Yüksek Lisans programını steakhouse’larda yemek tüketimini kültür endüstrisi açısından incelediği “The Cosmopolitanization of Culinary "Consumption": Steakhouses as Instances of the Culture Industry” başlıklı teziyle birincilik derecesi alarak bitirip 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim doktora programına başladı. Yüksek lisans dönemi içerisinde bir dönem University of Luxembourg bünyesinde Lüksemburg Dış İşleri Bakanlığı bursiyeri olarak akademik çalışmalar yürüttü. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen Çeviribilim ve çevirmen çalıştayı gibi sektör ve akademinin bir arada olduğu organizasyonların yanı sıra Massachusetts Technical University (MIT), Çevrimiçi Kültürlerarası Uyuşmazlık Çözümü ve İşbirliği Projesi, SOLIYA da dâhil olmak üzere çeşitli uluslararası akademik projelerde yer aldı. 2018 yılında University of Valencia’da Çeviribilim bölümünde bir haftalık misafir öğretim görevlisi olarak ders verdi. Ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda sunumlar yaptı ve yine ulusal ve uluslararası ölçekteki dergi ve kitaplarda çeviri tarihi, çeviri eleştirisi, kültür endüstrisi ve dilbilimsel söylem analizi gibi konularda akademik makaleler yayınladı. Yüksek lisans tezinin makaleleştirme ve yayına hazırlama çalışmaları ise devam etmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli Avrupa Birliği projelerinde yazar ve katılımcı olarak bulundu ve ayrıca İsveç Konsolosluğu işbirliği ile uluslararası “Kadına Karşı” başlıklı şiddet sempozyumu gibi etkinliklerin düzenleme komitelerinde de görev aldı. Başlıca çalışma alanları Türk çeviri tarihi, mikrotarih, çeviri ve kültür eleştirisi, göstergelerarası çeviri ve dilbilimsel söylem analizidir. Bugüne dek akademik yazım ve dil becerileri uygulama derslerine ek olarak 2019-2020/Bahar döneminde International Institutions dersi vermiştir.
-
-
- Gülden ATAY , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Gülden ATAY1975 Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi-Beslenme Eğitim bölümünden mezun olmuştur. 1975-80 yılları arasında Kaman Mesleki Teknik Lise müdürlüğü yapmıştır. 1980-86 döneminde İstanbul Beyoğlu Meslek Lisesi müdür yardımcılığı ve aşçılık bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 1980 yılında Meslek Yüksekokullarının açılması için Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünde komitelerinde komiser olarak çalışmıştır. 1986-2004 yılları arasında Kadıköy Anadolu Teknik Lisesi, Yiyecek-İçecek bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Tüm bu çalışma süreleri içerisinde İSO 9001-2000 iç denetçi sertifikası almıştır. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derece ve kıdem artışı ile ödüllendirilmiştir. Alanı ile ilgili sektör çalışmalarından dolayı görev yaptığı okulların müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takdir ve teşekkür ödülleri almıştır. 30 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra Özel Eresin Anadolu Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Okan Üniversitesi MYO ve 2010 yılından itibaren Haliç Üniversitesi MYO Aşçılık programında çalışmaktadır. 2015-16 yıllarında MYO müdürlüğü yapmıştır ve 2012 yılından beri de Aşçılık program başkanlığı görevini yapmaktadır. Görev yaptığı devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrencileriyle birlikte girmiş olduğu mutfak sanatları yarışmalarında sayısız ödül ve derecesi bulunmaktadır.
-
-
- Coşku MUTLU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Uzun yıllar boyunca yurt içi ve yurt dışında profesyonel spor kariyerini sürdüren Coşku Mutlu, ülkemiz adına önemli başarılar elde etmiştir. Lisans eğitimini; Yeditepe Üniversitesi “Beslenme ve Diyetetik” ve “Uluslararası Ticaret ve İşletme” bölümlerini fakülte derecesi ile bitirerek, 2016 yılında çift diplomayla mezun olmuştur. 2017 yılında Florida eyaletinde faaliyet gösteren ISSN ( The International Society of Sports Nutrition) eğitimlerine katılmış ve girmiş olduğu sınav sonucu “CISSN” sertifikasını almıştır. Aynı sene içerisinde sosyal sorumluluk projesi oluşturmuş ve ülkemizde bulunan 24 üniversiteyi ziyaret ederek sporcuların sağlığına katkı sağlamak amacıyla sporcu beslenmesi ve ek sporcu gıdası kullanımı hakkında seminerler vermiştir. 2018 yılında IRONMAN U antrenörlük ve diyetisyenlik eğitimlerini tamamlamış ve IRONMAN U diyetisyeni ve antrenörü olmuştur. 2019 senesinde ise gerekli eğitimleri tamamlayarak Türkiye Futbol Federasyonu Diyetisyeni olmuştur. Kariyerine kendi ofisinde başlamış ve hala devam etmekte olan Coşku Mutlu, aktif olarak kurum diyetisyenliği ve sporcu diyetisyenliği yapmaktadır.
-
-
- Rana ŞEN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Rana ŞEN(Yarı Zamanlı)ranasen@halic.edu.tr1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. 1998’den beri kendi ofisinde Psikolojik Danışman ve Psikoterapist olarak çalışıyor. 1979–1981 İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Çocuk Psikiyatristi Kliniğinde, Psikonevroz ve Psikosomatik Hastalıklar bölümünde, Prof.Dr. Ulviye Etaner’in yanında psikolog olarak çalıştı. 1982 – 1985 ‘Beratungs Stelle Eller, Für Kinder Juqedliche , Erwachsene und Famili’en’ de Danışman Psikolog ve Psikoterapist olarak çalıştı. 1989 – 1991 İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsün de ‘Kanser hastalarının psikolojisi’ hakkında Master yaptı. Master Tezin de ‘Total Histerektomi ve Biletaral Overektomi olmuş, R.T. ve K.T. uygulanmış hastaların genel Ruh Sağılığı ve Sex hayatlarını inceledi’. 1991 – 2001 Almanya Moreno Enstitüsüne bağlı Psikodrama öğrenimini tamamladı. Psikolog Rana Şen pek çok eğitim programı, seminer ve kongre de düzenleyici ve katılımcı olmuştur. Çeşitli TV programlarında (yerli/yabancı), dergi ve gazetelerin sağlık bölümlerinde makaleleri, röportajları yayınlanmıştır. 2017 – 2018 Öğretim yılında beri Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Psikoloji dersini dersi vermektedir.
-
-
- Çınar ERGİNBAŞ , Öğr. Üyesi , Yarı Zamanlı
-
-
-
Öğr. ÜyesiÇınar ERGİNBAŞYarı Zamanlıcinarerginbas@halic.edu.trBeslenme ve Diyetetik
-
-
- Kemal KOÇAK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Kemal KOÇAK(Yarı Zamanlı)kemalkocak@halic.edu.trMayıs 1991 İstanbul doğumlu Kemal Koçak, Aka Koleji Anadolu Lisesi Burslu 2009, İKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden ise 2013 yılında dereceyle mezun olmuştur. Devamında çalışmalarını klinik-sağlık psikolojisi üzerine yönlendirmiştir. Birçok test ve terapi eğitimlerini de tamamlayarak daha çok yetişkin, çift, ergen, ailelerin ve engellilerin rehabilitasyon süreçleri üzerine yoğunlaşmıştır ve bir çok projede yer almıştır. Uzun zamandır kendi içinde özerk, bütüncül tedavi hizmetlerinin verildiği bir merkezde psikolojik destek hizmeti sunmakta ve sağlık merkezi bünyesi kliniğinde danışan görmektedir. Aynı zamanda kendisi de ortopedik engelli bir birey olarak kendi yaşantısından ve uzmanlık alanından edindiği deneyim ve bilgiler ışığında Haliç Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Ergoterapi, Hemşirelik gibi bölümlerinde dersler vermektedir. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği ve TSD başta olmak üzere birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda da yönetsel ve etkin projeleri devam etmektedir. Doğa, spor ve meditasyon ilgi alanları arasında olup teknolojiyi yakından takip etmekte ve kültür gezilerine katılmaktadır.
-
-