Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktora Programı Başvuruları Hakkında

19.10.2020

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktora programına başvuracak adayların başvuru için gereken evrakları (lisans mezuniyet belgesi, lisans transkripti, yüksek lisans mezuniyet belgesi, yüksek lisans transkripti, ALES belgesi, dil puanı belgesi, adli sicil kaydı ve erkek adaylar için askerlik belgesi) şahsen veya sedasaka@halic.edu.tr adresine mail ile iletmeleri gerekmektedir. Başvurular için son tarih 23.10.2020 Cuma günüdür. Başvuruda bulunan adaylar için 27.10.2020 tarihinde online mülakat yapılacaktır.

Başvuruda aranan koşullar:

• Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans mezunu olup; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Nörolojisi, Sporcu Sağlığı, Halk Sağlığı, İş Uğraşı Terapisi, Anatomi, Hidroklimatoloji, Biyomekanik ve bunun gibi mesleğin diğer multidisipliner alanlarında yüksek lisans diplomasına sahip olması.
  • Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES) sayısal ağırlık puan türünden en az 70 puan ve
  • Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) en az 60 puan almış olmasıdır.