Fitokimyasallar ve Sağlık / Konuşmacı: Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz

27.04.2021

Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz Kimdir?

Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz 25 Eylül 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya bölümünde 1996 yılında tamamlamıştır. Bunu takiben İstanbul Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Genel Kimya bölümünde ve yine aynı fakültenin Analitik Kimya Anabilim Dalında sırasıyla Yüksek Lisans’ını ve Doktorasını “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ekstraksiyonu ve İzolasyonu” konularında yapmıştır. İstanbul Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken 15 Temmuz – 15 Ekim 2002 tarihleri arasında ABD “Virginia Polytechnic and State University, College of Arts and Sciences, Department of Chemistry” ‘de misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.

2004 yılında doktora eğitimini tamamlayan Aslı Barla Demirkoz, 2007 yılında aroma ve gıda katkı maddeleri üreten ulusal bir şirkette çalışmaya başlamış ve 2011 yılında Kimya Anabilim Dalında Doçent’lik sınavını başararak Doçent ünvanını almıştır.

2020 yılı mayıs ayında Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. Hem Ünversitemizde hem de AROMSA Besin Aroma ve Katkı Maddeleri Tic. Ve San. A.Ş.’de Ar-Ge Merkezi Müdürü olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz’un 605 adet atıf toplamış 20’yi aşkın SCI-expanded ve Scopus İndeksli dergilerde yayını, 3 adet kitapta bölümü, Tübitak ve uluslararası dergilerde hakemlikleri, Tübitak projeleri ve 3 adet patenti bulunmaktadır.